973 39 10 89 | fundacioviladot@gmail.com

Thumb

 

Configuren aquest llibre cinc diagrames prologats per un preludi i acabats amb un collage.  Els fulls són individuals i estan enquadernats sense relligar, amb unes cobertes de cartolina negra amb llom que duen el títol imprès amb un color verd, que el fa llegible amb dificultat.

El preludi és una frase del mateix Antoni Tàpies, acompanyat d’un altre de Jordi Teixidor. Els diagrames estan formats per quatre planes cadascun: a la primera hi ha el títol, i a la doble plana següent la imatge. El primer es diu Les noves beceroles i el poema recull unes icones que il·lustren el text: “tinc un sobre, buit, l’obro, hi canto, llepo la goma, l’envio, sense destí”. El segon és el Diagrama sexy amb una composició sobre el mot “cony”. El tercer és el Diagrama de la pau, el quart el Diagrama imperial que en alguna versió apareix com “de consum”, amb una progressió de les inicials “URSS” a “FIAT” i, finalment, el Diagrama capitalista, amb unes interseccions amb les inicials USA.

Clou el llibre un collage amb una taca vertical negra, relligada amb un cordill i  la impressió d’una frase: “...un clar país, el meu”.

Més obres